Η ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας σε όλο τον κόσμο και η συνεχής εξέλιξη της παραμένουν οι κύριοι στόχοι της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Executive Chef κ. Δημήτρης Κυριακόπουλος χαιρετίζοντας το Ετήσιο Συμπόσιο 2025 που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο MAKEDONIA PALACE

Ο αντιπεριφερειάρχης εξωστρέφειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μπάνε Πρέλεβιτς επισήμανε ότι οι chefs της Ένωσης είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της ελληνικής και της Μακεδονικής Κουζίνας, καθώς όπως τόνισε «προβάλετε με τον καλύτερο τρόπο τα τοπικά προϊόντα». «Η Ένωση αξιοποιεί τα προϊόντα που παράγει η μακεδονική γη, από το χωράφι στο πιάτο του καταναλωτή», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας κ. Γιώργος Κεφαλάς. Η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ. Βίκυ Χατζηβασιλείου υπογράμμισε ότι «η γαστρονομία εντάσσεται στην εμπειρία που έχει ένας τουρίστας που έρχεται να θαυμάσει τα αξιοθέατα και να δοκιμάσει τις τοπικές γεύσεις και την κουζίνα μας». O κ. Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, απαντώντας ταυτόχρονα σε επισήμανση του κ. Κεφαλά, διαβεβαίωσε ότι αρκετοί ξενοδόχοι έχουν εντάξει στο μενού τους το ελληνικό πρωϊνό, αλλά υπάρχουν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες στην εξολοκλήρου υιοθέτηση της ελληνικής κουζίνας.
Ο Α’ Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ένωσης και Εxecutive Chef κ. Χρήστος Γκότσης ευχαρίστησε τους υποστηρικτές της Ένωσης, δηλώνοντας ότι «η προσπάθεια προβολή της ελληνικής κουζίνας δεν σταματά. Είμαστε περήφανοι που όλοι εσείς μας στηρίζετε. Εμείς, ως Ένωση, θα συνεχίσουμε, όπως είδατε όλα αυτά τα χρόνια, να αναδεικνύουμε και να διαδίδουμε την ελληνική γαστρονομία σε κάθε άκρο της Γης. Στα μεγάλα events της παγκόσμιας γαστρονομίας, συμμετέχουν ομάδ

Η εξαιρετική παρουσιάστρια του Συμποσίου κ. Δήμητρα Καβαλάρη, ραδιοφωνικός παραγωγός, εκτός των άλλων, περιέγραψε τις δράσεις της Ένωσης και τη συμμετοχή της σε εκδηλώσεις, τη χρονιά που πέρασε.
Ο Πρόεδρος και ο Α’ Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ένωσης απένειμαν σε όλους του Premium Partners τιμητική πλακέτα, ευχαριστώντας τους για την ανανέωση της συνεργασίας τους για άλλα τρία χρόνια.
Οι διακρίσεις
Στην διάρκεια του Συμποσίου παρουσιάστηκαν, εκτός των άλλων, οι διακρίσεις που έλαβε η επίσημη ομάδα της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, Culinary Team Greece:
- Χάλκινο μετάλλιο στο διεθνή γαστρονομικό διαγωνισμό TIC Taipei
International Culinary Challenge 2024 στην Ταϊβάν. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στην Ταϊπέι στις 15 με 18 Νοεμβρίου. Τα μέλη της Culinary Team Greece που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ήταν οι: Team Manager Χρήστος Γκότσης, Team Captain Μαρίνος Χονδρολίδης, Pastry chef Αρχοντία Πασχαλίδου και Team member Άκης Ράγκος. - Χάλκινο μετάλλιο στον γαστρονομικό διαγωνισμό Thailand World Junior Chef Battle 2024, που διεξήχθη στις 28-31 Αυγούστου στην Ταϊλάνδη. Τα μέλη της ομάδας ήταν οι Team Manager Χρήστος Γκότσης, Head Chef Θεόδωρος Κουρατζόγλου και Team members oι Δημήτρης Ελευθεριάδης και Βασίλειος Ζιώγας.
Το μενού του Συμποσίου
Το μενού του Συμποσίου επιμελήθηκε ο
Το μενού περιλάμβανε: α) Ελιά με μανταρίνι, ελιά με βατόμουρο{Boskos Food}, focacc
Το μενού συνόδευαν τα κρασιά Μυλοπόταμος, Οίνοι Χιλανδαρίου και νερά Aqua Panna και S. Pellegr

















