“Το Θείο Τραγί” του Γ. Σκαρίμπα τριγυρνά στην πόλη

0
2231

Μετά από έναν επιτυχημένο κύκλο εννέα παραστάσεων στη Μικρή Σκηνή, «Το Θείο Τραγί» του Γιάννη Σκαρίμπα σε σκηνοθεσία Χρήστου Παπαδημητρίου, συνεχίζει την περιπλάνησή του στη Θεσσαλονίκη, αλητεύοντας σε νέες γειτονιές και νέους χώρους, θεατρικούς και μη. Στις 10, 11 και 12 Μαρτίου, η χειροποίητη παράσταση των «Γκραν Γκινιόλ» φιλοξενείται στο Θέατρο Αμαλία, ενώ στις 20-21 Μαρτίου και στις 3-4 Απριλίου οι θεατές θα βιώσουν μία αντισυμβατική θεατρική εμπειρία στο Eightball Club.

Το έργο

Μετά από ατελείωτες περιπλανήσεις, ο περιθωριακός Γιάννης επιστρέφει στα πάτρια εδάφη αναζητώντας την αγάπη της νιότης του που, παντρεμένη πια με έναν πλούσιο αστό, έχει δημιουργήσει μια ζωή που υπακούει στα «πρέπει» της κοινωνίας. Ισορροπώντας ανάμεσα στο Καλό και το Κακό, ο αντιήρωας και εχθρός του καθωσπρεπισμού και της υποκρισίας Γιάννης, θέλει να εκδικηθεί για τον πληγωμένο του έρωτα και να προκαλέσει συγκρούσεις, ταρακουνώντας συθέμελα τις κοινωνικές συμβάσεις και τις καθιερωμένες αξίες. 

Η παράσταση

Ο Στάθης Μαυρόπουλος ενσαρκώνει τον κεντρικό ήρωα, συμπράττοντας επί σκηνής με τους εν χορώ Διονύση Καραθανάση, Ιωάννα Λαμνή και Ιωάννα Σιδηροπούλου, σε ένα πρωτότυπο θεατρικό γεγονός που πλαισιώνεται από φωτισμούς και ηχητικά τοπία που δημιουργούνται ζωντανά μπροστά στους θεατές. Τη δημιουργία των ηχοτοπίων αναλαμβάνει ο Σάββας Τραπεζάνογλου, ενώ την όψη της παράστασης υπογράφει η Μαρία Καβαλιώτη.  

Μια παράσταση φτιαγμένη να «γκιζιρνά» αλήτικα όπως ο ήρωάς της, που «μετατοπεί» τα πράγματα προς μια αναρχική ανάγνωση-θέαση του κόσμου. 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο: Γιάννης Σκαρίμπας

Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Χρήστος Παπαδημητρίου

Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη

Φωτισμοί: Διονύσης Καραθανάσης

Ηχοπεριβάλλοντα: Σάββας Τραπεζάνογλου

Κατασκευές: Γιώργος Μαυρόπουλος

Teaser: Πάνος Βλασσάς

Αφίσα: Βίκτωρ Γκουντάρας – Studio Hervik

Επικοινωνία: Λία Κεσοπούλου

Παραγωγή: Γκραν Γκινιόλ

Επί σκηνής: Διονύσης Καραθανάσης, Ιωάννα Λαμνή, Στάθης Μαυρόπουλος, Ιωάννα Σιδηροπούλου, Σάββας Τραπεζάνογλου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χώροι, ημερομηνίες & ώρες παραστάσεων:

  • Θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71, Θεσσαλονίκη. Τηλ.: 2310 842 509)
  • Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 21:00 
  • Σάββατο 11 Μαρτίου στις 21:00
  • Κυριακή 12 Μαρτίου στις 20:00

Προπώληση εισιτηρίων: Μέσω viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου (καθημερινά 10:30-14:30 και 17:30-21:30)

  • Eightball Club (Πίνδου 1, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη)
  • Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 21:00
  • Τρίτη 21 Μαρτίου στις 21:00
  • Δευτέρα 3 Απριλίου στις 21:00
  • Τρίτη 4 Απριλίου στις 21:00

*Το ποτό είναι προαιρετικό και δεν περιλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου.

Διάρκεια παράστασης: 75’ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 13€ κανονικό | 10€ μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, ΑμεΑ, πολυτέκνων & άνω των 65) Ατέλειες όλες τις μέρες, με σειρά προτεραιότητας και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

Πληροφορίες / Κρατήσεις θέσεων: 6986 818 052

Προηγούμενο άρθρο«Επικίνδυνη» της Μαρίας Μαρσέλου
Επόμενο άρθροΒόλτα στην επιχειρηματική Θεσσαλονίκη
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.